Platform over design en techniek in de keukenbranche
Overig

Bauknecht: honderd jaar aan innovaties

bauknecht-logo

20 januari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Vandaag hebben we verrassend genoeg meer vrije tijd dan een gemiddeld gezin 100 jaar geleden. Wassen zonder wasmachine en koken zonder oven, we verliezen er nu gelukkig geen tijd meer mee. Dankzij Bauknecht en de 100 jaar aan innovaties voor het gezin. 

Het begon in 1919 wanneer Gottlob Bauknecht een eerste werkplaats opende. Zijn doel: technische innovaties ontwikkelen die mensen het leven makkelijker en zwaar werk lichter maken. In 1958 rolt dan de eerste volledig automatische wasmachine van de band. Handwas was niet langer nodig. Doorheen de jaren innoveerde Bauknecht door in te zetten op milieuvriendelijkere en zuinigere toestellen. In 2019 bracht het bedrijf Natis op de markt, een machine die op 40 graden wel honderd vlekken uit je kledij verwijdert. En die lage temperatuur is niet alleen goed voor je kledij, maar ook voor het milieu en je portefeuille.

Enkele jaren later, in 1977, lanceerde Bauknecht de eerste microgolfoven met een campagneslogan à la Mad Men “microwaves for the single household”. Een oplossing voor alleenstaanden om snel iets lekker klaar te maken, zonder al te veel moeite. Tot vandaag blijft de microgolfoven een handig toestel, alleen niet meer enkel met het oog op singles. Bauknecht focuste zich op de noden van de health-minded en drukbezette consument en creëerde ruime ingebouwde microgolfovens met stoomfunctie voor een snelle en gezonde maaltijd voor het hele gezin.

Praktische keukenproducten

Vanaf de jaren 80 en 90 ontpopte de keuken zich tot het hart van het huis. De vraag naar praktische producten en handige snufjes nam sterk toe. Met het lanceren van de NoFrost koel- en vriescombinaties, ideaal voor het lang bewaren van verse producten, positioneerde Bauknecht zich als een van de populairste merken in keuken en design. Met de vrijstaande koel-vriescombinatie KGNF 18 A3+ IN komt het Bauknecht-team tegemoet aan de vraag naar meer koelruimte en energiezuinige toestellen.

Last but not least ging ook Bauknecht mee met de technologische revolutie. Van greeploze toestellen zonder drukknoppen tot een touchscreen kleurenscherm waarmee voorgeprogrammeerde recepten het beste kookproces bepalen. De mix van deze technologie met een minimalistisch design leidde tot Collection 11: een greeploze inbouwreeks in zwart matgeborsteld staal met ingebouwde kookassistent.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%