Platform over design en techniek in de keukenbranche
Overig

De hele keukensector on display

Smart Gardening ist der neue Trend für alle, die Frische lieben: das Aufziehen von Kräutern, Salat und Pflanzen wird wohl auch einer der Top-Trends auf der LivingKitchen werden. (Foto: Agrilution)
Smart Gardening ist der neue Trend für alle, die Frische lieben: das Aufziehen von Kräutern, Salat und Pflanzen wird wohl auch einer der Top-Trends auf der LivingKitchen werden. (Foto: Agrilution)

9 januari 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Een samenspel van vele verschillende componenten tot één passend geheel. Dat is de definitie van de nieuwe keukens van vandaag. Deze producten hebben allemaal hun sterke punten, het is echter pas magisch wanneer deze perfect worden samengebracht. Hetzelfde spectrum aan producten vinden we in januari terug in Keulen, tijdens Living Kitchen 2019.

Bernd Sanden, directeur van Living Kitchen, bevestigt: “Van 14 tot 20 januari tonen we in Keulen het hele arsenaal van producten die in een keuken ingezet worden. Daarom wordt het weer zo spannend voor al onze bezoekers. Living Kitchen biedt plaats aan zowel bedrijfs- en trendonderzoek, het aanspreken van nieuwe doelgroepen en het ontdekken van noviteiten in de keuken. Dat alles op een hoog internationaal niveau.”

Van betonlook tot hout
Twee factoren zijn van wezenlijk belang in elk holistisch keukenontwerp: de visuele indruk en functionaliteit. Keukenwerkbladen krijgen het hard te verduren. Warmte, bacteriën, vuil, het komt er allemaal op terecht. En aan het eind van de dag moet een keuken, en dus ook een keukenwerkblad, er weer spik en span uitzien. Living Kitchen verzamelt een breed scala aan beschikbare werkbladen waarbij een hele reeks internationale fabrikanten hun ontwikkelingen zal tonen. Ze bewijzen dat een werkblad een hightech product is geworden. Het oppervlak van een keukenwerkblad is bovendien onderhevig aan trends. Vandaag zijn imitaties van natuurlijke materialen populair. Ook beton wint aan populariteit. Daarnaast zullen verschillende fabrikanten aanhalen dat ze antibacteriële oplossingen in de werkbladen hebben verwerkt. 

Living Kitchen

Een nieuwe keuken bestaat uit vele componenten. Alleen door het samenspel van alle producten kan een holistisch keukenconcept worden bereikt.

Een keuken is geen badkamer
Keukenkranen en badkamerkranen kunnen en mogen we niet met elkaar vergelijken. Ze hebben immers totaal verschillende functies. Functionaliteit staat hoog op de prioriteitenlijst als het gaat over keukenkranen. Het water moet stromen bij slechts een druk op een knop of bij de beweging van een hand. Het is van groot belang dat gebruikers heel eenvoudig en liefst met één hand een pan kunnen reinigen of vullen met water. Living Kitchen zal in januari een brede range innovatieve keukenkraanoplossingen verwelkomen, gaande van kranen waarbij de waterstraal met led wordt verlicht over kantelbare kranen die vlak naast een venster geplaatst kunnen worden tot kranen die meteen kokend water leveren. Ook kleuren en afwerkingen zullen prominent aanwezig zijn.

Personalisatie
Klassiekers als spoelbakken en dampkappen mogen niet op het appel ontbreken. Ook bij deze productgroepen zullen de internationale spelers hun nieuwe ontwikkelingen naar voren schuiven. Moeten ze opvallen en op die manier in de omgeving geïntegreerd worden of eerder aanwezig zijn als stille kracht? Maatwerk wint ook hier aan populariteit. Op maat gemaakte oplossingen, in een materiaal naar eigen keuze, worden immers aanzien als de kers op de taart

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%