Platform over design en techniek in de keukenbranche
Overig

Een drukte van jewelste

foto-1-naber

12 november 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Area30 inLöhne, traditiegetrouw een drukte van jewelste op de stand van Naber. De fabrikant van keukentoebehoren stelt er steeds enkele nieuwe oplossingen of uitbreidingen van bestaande producten voor. 

De Duitse fabrikant ziet dat het gebruik van een keukeneiland, al dan niet in combinatie met een downdraft kookveldafzuiging, steeds populairder wordt. “Dit vraagt om innovatieve oplossingen wat betreft de afvoer van deze lucht”, stelt de fabrikant. “Om de prestaties van deze producten te ondersteunen, werken we hard om de afvoerroutes zo kort mogelijk te houden.”

Compair Control geeft aan wanneer het tijd is de filters te reinigen of te vervangen.

Familie-uitbreiding

Een bestaand concept dat verder uitbreidt, dat is Compair. Met Compair Tower is nu een nieuwe buitenunit beschikbaar. De luchtkanalen van dit systeem worden onzichtbaar in de vloer of in de kelder gemonteerd, de wanddoorvoer gebeurt eveneens onder de grond. De Compair Tower is het enige zichtbare item en kan vlakbij de muur of verder in de tuin worden geplaatst. Een condensafvoer op het laagste punt van de buisbocht voorkomt ophoping van vocht.

Eveneens nieuw binnen de Compair-familie: Compair Control, een uitbreiding van het GreenFlow-systeem. Compair Control herinnert keukengebruikers eraan om de filters tijdig te reinigen of te vervangen. De indicator berekent het correcte tijdstip om dit te doen op basis van de filterbelasting.

Naber: “Varco 1 en 2 bundelen het licht zoals in een trechter en verlichten zo heel precies het werkgebied.”

Smart home

Meer en meer systemen kunnen met elkaar worden verbonden wat leidt tot een smart home. Dankzij een speciale bridge die gebruikmaakt van de draadloze standaard ZigBee is het mogelijk de Lumica Lic ledverlichting van Naber in een smart home-systeem te integreren. Meer zelfs, de bediening kan gebeuren via spraakopdrachten. Een slimme luidspreker fungeert als interface tussen de verlichting en de spraakbesturing. 

“Bovendien kunnen ook enkele pendelarmaturen worden geïntegreerd in een smart home-netwerk”, geeft de fabrikant aan. “Deze armaturen hoeven daarbij niet eens bestuurd te worden door ons Lic Led-systeem. De integratie gebeurt eveneens via ZigBee.” Nieuw in het verlichtingsgamma van Naber: Varco 1 en 2 (armaturen voor onderbouw, voor een precieze verlichting van het werkgebied) en Varco 3 (een pendelarmatuur). “Met deze drie modellen ontstaat een samenhangende esthetiek in de keuken en in de eetkamer.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%