Platform over design en techniek in de keukenbranche
Spoeltafels & Kraanwerk

Grootste aanbod van natuursteen inspireert

KSXARC001-012 kopiëren

Tekst | Jerry Helmers

Beeld | Brachot | Home Sweet Home - Nick Cannaerts

28 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met een goed georganiseerde eigen ontginning en aankoop – op vele verschillende locaties en in groeves over de gehele wereld – én ook met de pure productie en distributie van natuursteen, timmert Brachot al vier familiegeneraties stevig aan de weg. Niet voor niets heeft het Belgische bedrijf in meer dan eeuw een imposant marktaandeel verworven. De prachtige Stone Gallery – of zo men wil: de showroom – in Deinze (B) is het inspirerende paradepaardje van 5.000m², want juist dáár ontdekt elke ambitieuze natuursteenliefhebber de mogelijkheden. Van natuursteen tot samengestelde materialen: het gamma is groot.

Genoeg te zien bij ons in Deinze (B). De consument kan in samenspraak met zijn keukenbouwer of architect een eigen plaat uitkiezen (Beeld: Home Sweet Home – Nick Cannaerts)

“Juist daarom durf ik hier te stellen dat Brachot Surfaces hét merk is geworden voor platen geschikt voor keukenbladen”,  zegt Laurence Roelens, verantwoordelijk voor de marketing bij de producent en totaalaanbieder in natuursteen, keramiek en composiet. “Als je meer dan 120 jaar ervaring hebt en daardoor dus alle knowhow in huis hebt, dan kun je met recht zeggen dat de oplossingen voor het keukeninterieur altijd voorhanden zijn. We hebben een groots aanbod in natuursteen in Europa. Ik denk dat we intussen al op zo’n 800 verschillende materialen aan voorraad zitten. Genoeg te zien dus bij ons in Deinze. De consument kan in samenspraak met zijn keukenbouwer of architect een eigen plaat uitkiezen. Bovendien zijn onze adviseurs altijd aanwezig om toevoegende expertise te delen. Natuurlijk kan de bezoeker na afloop staaltjes en documentatie meekrijgen.”

Natuursteensoorten met de exclusieve looks van marmer zijn in opkomst.(Beeld: Home Sweet Home – Nick Cannaerts)

Trends

“Vooral kwartsieten zijn in opkomst”, legt Laurence uit. “Deze natuursteensoort, met de exclusieve looks van marmer,  is zuur-, kras- en hittebestendig. Door hun hoge onderhoudsvriendelijkheid is dit materiaal onder meer geschikt als duurzaam keukenblad.” Een goed ander voorbeeld is Uniceramica. “Met deze keramiekcollectie bieden we 13 unieke Italiaanse designs. Dit eigentijdse gamma speelt bovendien helemaal in op de woontrends van nu. Het is overigens een trend die betaalbaar is want de prijs-kwaliteitsverhouding is zeer aantrekkelijk. De Uniceramica is derhalve dan ook prima geschikt als basis voor een keukenblad.” Bezoek aan de Stone Gallery in Deinze (B) is alleen mogelijk op afspraak via ww.brachotsurfaces.com. Op voorhand dient men dan ook de interesse of mogelijke toepassing aan te geven zodat de juiste adviseurs ter plekke kunnen zijn. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%