Platform over design en techniek in de keukenbranche
Innovatiekracht gooit hoge ogen
Een blikvanger bij uitstek in het gamma van ELICA, de volledig te personaliseren Lullaby.

Innovatiekracht gooit hoge ogen

Traditioneel bevinden die zich boven de kookplaat, al zagen we de afgelopen jaren alternatieven verschijnen met afzuiging in de kookplaat zelf. ELICA is van alle markten thuis wat betreft afzuigkappen.

De laatste jaren zagen we de opkomst van de werkblad- en kookveldafzuiging. Ook ELICA koppelde technologische mogelijkheden aan een esthetische troef en ontwikkelde enkele modellen in deze beide segmenten. Maar de Italiaanse fabrikant bleef tegelijkertijd volop inzetten op de ontwikkeling van haar plafond-­
units, zelfs tijdens de coronapandemie met bijbehorende lockdowns. Met daarbij zowel oog voor het design van de modellen (en de hoge afwerkingsgraad ervan) als voor de afzuigprestaties (een hoge afzuigcapaciteit, muisstille werking).

Hilight-X, met zijn geringe inbouwdiepte van slechts 16 centimeter een plaatsbesparende oplossing.

Een nieuwe revolutie

Het gamma plafondunits van ELICA mag je gerust enorm noemen. “Een heel aantal verschillende types”, bevestigt Jan de Moor van ELICA BeNeLux. “We sluiten hiermee aan op de vele mogelijke keukenstijlen en wensen van de consumenten.” Een opvallende telg bij de plafondunits, bovendien een recente toevoeging aan het gamma, is de Lullaby. “Een fantastisch product, als het ware een eclectisch meubelstuk waarin afzuiging, verlichting en meubilair samengaan”, aldus De Moor. Lullaby is een plug-and-play opbouwunit die volledig te personaliseren is. Verschillende vormen, twee kleuren (wit gelakt hout of natuurlijk hout), recirculatie of luchtafvoer: de keuze staat vrij. Dankzij performante filters bereikt ELICA maximale filterprestaties, de Comfort Silence technologie zorgt er voor dat Lullaby haar werk verricht zonder gesprekken tussen de aanwezigen te storen.

Dakvenster

Wat Lullaby is bij de opbouwunits, is Skydome bij de inbouwvarianten: een plafond afzuigkap waar design en functionaliteit hand in hand gaan. “Skydome is als het ware een elegant raam in het plafond dat dankzij een full-led verlichtingssysteem ook nog eens voor gelijkmatig en diffuus licht zorgt”, schetst De Moor.

“Bovendien kan de lichtsterkte worden geregeld, net als de warmte van het witte licht (2400K wanneer een warme sfeer nodig is tot 5000K wat ideaal is om gerechten te bereiden). De afzuigkap zuigt helemaal rondom af en doet dit dankzij de Comfort Silence-technologie geruisloos en krachtig. Naast de klassieke inbouwdiepte van 30 centimeter bestaat Skydome nu ook in een versie met slechts 16 centimeter inbouwdiepte, ideaal voor die situaties waar verlaagde plafonds weinig inbouwruimte overlaten.

Skydome lijkt op een elegant raam in het plafond.

Volg de trend

Hilight-X is een trendsetter. Enerzijds als één van de eerste inbouwunits waarvan ook een versie met 16 centimeter inbouwdiepte werd ontwikkeld, anderzijds een toestel dat binnen afzienbare tijd ook in het zwart beschikbaar is. “Zwart is nog steeds de trendkleur in de keuken”, weet De Moor. “Toestellen, kranen, werkblad, accessoires, alles is beschikbaar in het zwart. En nu dus ook de Hilight afzuigkap. De dubbele ledstrip over de volledige lengte van de unit blijft behouden, net als de zeer krachtige motoren die sterke afzuigresultaten aan een gering geluidsniveau garanderen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.