Platform over design en techniek in de keukenbranche
UPDATE: het nieuwe energielabel 2021

UPDATE: het nieuwe energielabel 2021

Het grote doel: de koop van energie-efficiënte apparaten bevorderen. Een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu en van uw budget. Want door de stijgende energieprijzen kan de aanschaf van een zuinig apparaat zich al na enkele jaren uitbetalen.

Wat is de huidige stand van zaken?

In een vorig bericht hebben wij reeds een periode van dubbele labeling aangekondigd.

Alle toestellen die vanaf maart een nieuw energielabel krijgen moeten sinds 1 november 2020 verplicht met twee labels op de markt worden geplaatst door fabrikanten.

Deze periode is nog steeds volop aan de gang en we hopen dat jullie ondertussen de kans gekregen hebben om kennis te maken met het nieuwe label.

Wat met toonzaalmodellen en online/offline communicatie?

De Europese wetgeving is hierin duidelijk:

  • Tot 1/03 mag ENKEL het huidige energielabel aangebracht worden op toonzaalmodellen en online/offline gecommuniceerd worden.
  • Vanaf 1/03 mag ENKEL het nieuwe energielabel aangebracht worden op toonzaalmodellen en online/offline gecommuniceerd worden. Vanaf 01/04 kunnen er controles volgen.


Dit betekent ook dat een aantal actuele modellen die door de nieuwe meetmethoden in een zodanig lage energieklasse vallen dat ze per 1/03/2021 niet meer verkocht zullen mogen worden.

Voor wat Liebherr betreft zijn het de volgende referenties:

Staat een referentie uit bovenvermelde lijst in jullie toonzaal?
Dan moet deze eruit voor 1/03. Het verkopen van deze modellen is toegelaten t.e.m 30/11/2021. Hetzelfde geldt voor stockmodellen uit deze lijst.

Voor alle andere modellen die de nieuwe normen wel halen, is het nieuwe label beschikbaar op aanvraag. Jullie kunnen hiervoor mailen naar marketing@cinem.be.

Heeft u nog vragen?

Wat voor vragen over het nieuwe energielabel u ook heeft, wij beantwoorden ze graag. Wij zien uw bericht graag tegemoet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.