Platform over design en techniek in de keukenbranche
Voor elke keukenkast een oplossing

Voor elke keukenkast een oplossing

In elke keuken wordt gekookt en dat brengt een veelvoud aan apparaten en benodigdheden met zich mee. Die laat niemand graag in het zicht staan, zeker niet nu de keuken en de woonkamer meer en meer als één grote ruimte worden getekend. Verschillende praktische oplossingen zijn beschikbaar om elke keukenkast, ook de smalste en de moeilijkst bereikbare, nuttig te gebruiken. 

De firma Van Opstal specialiseert zich in meubeltechniek, niet als fabrikant maar als (exclusief) invoerder en verdeler van meer dan 900 merken. Eén van die buitenlandse merken is het Duitse Kesseböhmer. Van Opstal is al sinds 1967 exclusief invoerder voor de Benelux van het gamma van deze fabrikant. Het voorbije jubileum en de creatie van een gloednieuwe catalogus was voor Van Opstal het uitgelezen moment om het aanbod van Kesseböhmer grondig te bekijken en volledig af te stemmen op de heersende trends.  

Van Opstal

“De Tandem voorraadkast geeft tot 85% meer overzicht dan bij klassieke lades”, berekent Jacques Werbrouck van Van Opstal.


Catalogus 2019
Jacques Werbrouck van Van Opstal: “In de nieuwe catalogus creëerden we een heel mooi overzicht van alle oplossingen van Kesseböhmer die we in België beschikbaar hebben. We identificeerden drie populaire afwerkingen: zilver, chroom en antraciet. Deze worden bij elk product duidelijk aangegeven, net als de bijbehorende accessoires. Een Kesseböhmer-oplossing beschikt steeds over drie kenmerken: overzicht, bereikbaarheid en flexibiliteit”, aldus Werbrouck. “Ze geven een duidelijk overzicht van de producten in de kast, iedereen kan meteen een gewenst product pakken en de inhangbodems zijn naar eigen wens in de hoogte verstelbaar.” 

Handige voorraadkast
Kolomkasten in een keuken worden meestal gebruikt om de voorraad in te bewaren. Tandem heet de oplossing van Kesseböhmer. Ze bestaat uit een reeks inhangbodems die in de kast worden geplaatst én legplanken die aan de binnenzijde van het front worden gemonteerd. Het openen van de deur brengt de legplanken in de kast naar voren. Zo krijgt de gebruiker meteen een goed overzicht van waar de producten zich bevinden, zonder eerst een (lange) zoektocht te moeten ondernemen. De legplanken in de kast en die van het front zijn op ieder moment in de hoogte verstelbaar. Werbrouck: “Tandem is beschikbaar in verschillende kastbreedtes en –hoogtes. Het vormt een perfect duo met een ingebouwde koelkast van dezelfde hoogte. Droge voeding en vers voedsel steeds dicht bij elkaar.” 

Heet van de naald
Een tweede nieuwkomer in het gamma van Kesseböhmer, zo nieuw dat het zelfs niet in de catalogus staat, is de Turnmotion II. Deze handige oplossing zal vooral in kasten boven een ingebouwd toestel, zoals bijvoorbeeld een oven of een koelkast, nuttig blijken. Werbrouck: “Deze kasten zijn typische voorbeelden waarbij niet alle potentieel wordt benut. Ze zijn diep en doorgaans net iets te hoog om eenvoudig achteraan de kast iets te kunnen pakken. Om niet elke keer een trapladdertje te moeten gebruiken, ontwikkelde Kesseböhmer de Turnmotion II. Deze set bestaat uit twee 360° draaibare tabletten die, net als alle andere oplossingen, in de hoogte verstelbaar zijn.” Na een draaibeweging stoppen de tabletten steeds met de lange zijden voor- en achteraan. “Anders kan de kast niet meer dicht”, voegt Werbrouck toe. Elk tablet kan tot 20 kg dragen.

Van Opstal Van Opstal

Van Opstal

De oplossingen van Kesseböhmer zijn beschikbaar in drie afwerkingen: zilver, chroom en antraciet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.